Nærmere bestemt ble laget stiftet 25. november 1906, med navnet Fram, derav navnet på medlemsavisa som vi med ujevne mellomrom har utgitt utover 2000-tallet. Fram var et ungdomslag som hadde sosiale sammenkomster, revy og sang, som sine hovedbeskjeftigeler. Møter ble avviklet i hjemmene til styremedlemmene
Vi ser noen år uten dokumentert aktivitet fra 1909, men "gjenoppstår" i protokoller fra 1927. Det behøver ikke å bety at laget lå nede, men rett og slett at protokoller er blitt borte.
1. januar 1929 hadde laget en kapital på kr 128,36, ført i penn av kasserer Håkon Hanssen. Må ha vært stor aktivitet, da tallene for neste år viser kr 546,12. Det bokføres overskudd på fest og kaffekvelder. Ser også at Skytterlaget har fått låne kr 200,- i 1936 og tilbakebetaler dette i 1939.
På slutten av 30-tallet er laget omdøpt til Haugafjell og fortsetter å produsere medlemsbladet Fram. Jobben med å planlegge ungdomshus pågår.
I 1939 inngås kontrakt mellom ungdomslaget Haugafjell og Harald Bratli om bygging av ungdomshus. Bygdefester, kaffekvelder, revy og møter skulle bli egne aktiviteter i huset. Ungdomshuset fikk navnet Fjellheim. Inntekter på utleie er stor og fra 1950 ser vi at det starter bygdekino i huset.
I 1940 har laget utgifter på vasking etter tyske soldater, mens de mellom 1941 og 1944 får husleie fra tyskerne v/lensmannen. I styreprotokoller nevnes ikke krigen skriftlig, litt rart, men har sikkert en forklaring. På møtene er sang et fast innslag, og under krigsårene synges nasjonalsangen, Eg veit meg et land, Fagert er landet osv. kanskje en måte å uttrykke misnøye med okkupasjonsmakten.
i september 1945 er det etablert en fotballklubb med 26 medlemmer, og styret i Haugafjell diskuterer om disse kan bli en del av ungdomslaget. Fotballspillerne begynner å diskutere kjøp av grunn til idrettsplass. Fotballgruppa og Haugafjell inngår samarbeid og velger nytt styre. I årsmeldingen for 1946 nevnes nyoppstartet Mestervik Idrettslag, at de benytter huset gratis. Tolker at idrettslaget er en undergruppe i ungdomslaget. De har bedt om penger til kjøp av idrettsplass, men får avslag med begrunnelse at huset må gjøres ferdig og utstyres først.
I 1950 er medlemskontingenten kr 1,- for mannfolk og kr 0,50 for kvinnfolk.
Ungdomshuset ble senere skole for Mestervik krets. Huset står fortsatt (ved siden av KaMek) og er tilbakeført grunneieren. Dette var en klausul da ungdomslaget fikk tomta, at det skulle tilbake til hovedeiendommen dersom det ikke var i bruk. Etter at skolen flyttet ut av ungdomshuset, overtok helselaget huset og deretter var Maks der noen år. De siste brukerne av ungdomshuset var Malangshalvøya kjøre- og rideklubb.
Mestervik Idrettslag, som ble en del av UL Haugafjell fra 1945, opplyses å ikke være aktive utover 60-årene. I et skriv fra UIL Haugafjell (som da hadde blitt ungdoms- og idrettslag) ser vi at de begynner å jobbe med tomta til idrettsplassen. Denne var det gjort avtale om i 1945, men kjøpet var ikke gjennomført. Sansynligvis fordi det ikke var mulig å stille kapital på det tidspunktet. Det pågikk en god del korrespondanse med grunneieren om fullføring av kjøpet da idretten var i stor framgang. Spesielt fotball, ski og o-løp. Nøyaktig nårtid UIL Haugafjell ble til MIL har vi ikke funnet (enda). Fotballbanen ble et faktum, o-kart ble synfart/innkjøpt og lysløypa kom i drift. Planer om et hus dukket opp og videre om dette kan du lese under Miljøbygget.
Skole på Mestervik:
Den første skolen på Mestervik har sannsynligvis vært på Haugen. Den gamle skolestua er i dag best kjent som gammelbanken. Usikkert nårtid den ble bygd, men huset ble solgt til Malangen Sparebank i 1917. Uten å ha funnet dokumentasjon, antar vi at nyskolen (dagens kapell) har blitt bygget rundt om 1917 og fra da fungert som skole fram til 1966. Under krigen blei skolen okkupert av tyskerne, og da flyttet skolen til Skaugum, men tilbake til "kapellet" fra 1945.
I Indredavik sine samlinger leser vi en artikkel fra 1951 at Malangen kommunestyre vurderer ekspropriasjon av grunn til lekeplass og påbygg på skolen. Dette må ha vært “kapellet” da eieren av eiendommen opplyses å være Nils Nilsen, han som hadde gitt grunn til skolen. I en annen artikkel leses at den gamle skolestua på Mortenhals ble flyttet til Mestervik og benyttet som skole med et nytt tilbygg. Kan dette ha vært benyttet til utbygging “kapellet" ?
Elevene fra Mestervik krets ble fra 1966 flyttet til Sand skole og hadde tilhold der til midt på 70-tallet. Denne gangen var det foreldrene som ønsket bedre forhold for elevene, da de ønsket ungene flyttet til Sand. Fra 1975 fungerte Ungdomshuset som bygdas skole til 1989, hvor nybygd skole, i Miljøbygget var klar til bruk. Her var det skole i 10 år, før skolen blei nedlagt og flyttet til Sand igjen, men ikke frivillig denne gangen.
Et styremedlem flytter og takker for seg:
"Med dette vil jeg takke alle medlemmer av ungdomslaget for samværet i tiden jeg har vært med. Jeg formaner dere til å holde deres vernende hånd over ungdomslaget så det ikke dør hen, men at det skal bestå fra slekt til slekt og vokse seg til et stort og sterkt lag med sund ungdom og stå til et eksempel for andre" Hilsen Karl Lunderø
MIL blir Mebil.
På 1970-tallet blir Mestervik IL til Meistervik IL, mens andre fortsetter å bruke Mestervik skole og Mestervik kapell. Det er uvisst hvorfor daværende styre endret navnet, men var nok "i tiden" på grunn av navn på poststedet.
På årsmøte 27.02.99 blir det igjen vedtatt å endre navn, fra et idrettslag til et bygde- og idrettslag. Dette for å stå mer fritt med tanke på aktivitet og engasjement i bygda.
I 2006 hadde laget stelt i stand jubileumsfest, ikke hver dag et lag fyller 100 år. Om Mebil har maktet å videreføre ønsket fra ungdomslagets Karl Lunderø, får andre vurdere. Aktiviteter og trender skifter, tidligere foregikk det meste ute, så skulle alt skje inne i haller, mens nå er egenaktivitet i treningsrom mest i vinden - ikke bare på Mestervik, men i hele landet.
UL Haugafjell – åpningssang
Her kommer vi fra ungdomslaget Haugafjell
vi skal forsøke lage moro her i kveld
Ingen av oss er vel noen kunstnere å nei,
men alikevel så klemmer vi i vei.
Refr:
Håper du får hygge hele tida
ta omkring den som sitt ved sia
Det blir ekstra koselig om vi får dere med
etterpå så blir det dans til klokka tre.
Vi noen sketsjer vil framføre
sammenslåinga vi vil berøre.
Julenissen kommer kanskje, du og pakke får,
hvis navnet ditt på merkelappen står.
Refr: som over
Du får kjøpe lapskaus du blir feit a
vi har kokt den siste gamle geita.
Skal du ha en porsjon ja så skynd deg og bli først
vi har solo så du sløkke kan din tørst.
Refr: som over